Crowdfunding in Vlijmen

Na vele goede ervaringen is OAMKB nu helemaal fan van crowdfunding. Wij hebben veel kennis verkregen over hoe je succesvoller en sneller kunt werken met de crowdfunding platformen. Dit willen wij graag met je delen. Ben je al klant van OAMKB en zou je graag gebruik maken van crowdfunding voor je financieringsaanvraag? Dan zijn wij ook echt fan van jou! Wij willen namelijk graag ons netwerk met jouw onderneming delen zodat je aanvraag snel tot een succes komt.

De voordelen van crowdfunding

Resultaat binnen drie weken

Het is tegenwoordig zeer moeilijk als MKB-er om via de bank financiering voor je bedrijf te krijgen. Het duurt lang en vaak blijft het resultaat uit. Crowdfunding biedt hiervoor een oplossing. Crowdfunding zorgt ervoor dat je snel investeerders krijgt, en als je het goed doet heb je het geld al binnen drie weken op je bankrekening staan.

Hoe werkt het?

Met een crowdfunding project kun je normale mensen laten investeren in jouw bedrijf. Crowdfunding platformen werken met vraag en aanbod van geld. In samenwerking met geldvoorelkaar.nl biedt OAMKB je de mogelijkheid je aanvraag op hun website plaatsen. Het ingebouwde publiek van de website, de “crowd”, beoordeelt en investeert in de projecten waar zij een toekomst in zien. Dit betekent dat je heel veel investeerders krijgt die je misschien niet kent, maar die samen je project mogelijk willen maken.

Gebruik het als marktonderzoek

Als extra bonus kan je crowdfunding ook gebruiken als marktonderzoek. Investeerders kiezen de bedrijven waar ze in investeren voorzichtig. Ze beleggen alleen in een onderneming als zij geloven dat deze een toekomst heeft. Hoe meer investeerders, hoe meer mensen dus geïnteresseerd zullen zijn in wat je bedrijf te bieden heeft. Je kunt zonder kosten ook een aanvraag plaatsen om uit te vinden hoeveel mensen erdoor worden aangetrokken.

Te gebruiken als een marketingtool

Je kunt een marketingtool maken van crowdfunding door incentives te bieden. Zo geef je de investeerders iets terug als bedankje, zoals bijvoorbeeld een van de eerste producten. Zo bouw je een connectie op met mogelijke klanten. Begin bij de mensen die dichtbij je staan zoals je familie en vrienden. Je kunt hen ook voor feedback vragen om te zien of ze het idee goed begrijpen en of ze aan de hand van de informatie die je geeft zouden willen investeren. Na je vrienden en familie vraag je rond in je verdere netwerk. Laat je aanvraag aan iedereen die je kent zien. Zij kunnen dit namelijk vervolgens weer verder verspreiden. Gebruik ook social media, email en persoonlijk contact zodat je je aanvraag bij nog meer mensen onder de aandacht brengt. Zo bouw je zowel draagvlak als naamsbekendheid op. Natuurlijk helpt OAMKB ook en zullen wij je aanvraag binnen ons uitgebreide netwerk verspreiden.

Met OAMKB wordt het geregeld

Door ons accountantskantoor in Den Bosch - Vlijmen wordt alles geregeld. Wij verzamelen en controleren de gegevens, schrijven de pitch, dienen de aanvraag in en houden natuurlijk alle voortgang bij. Hiervoor hebben we een vast stappenplan klaarstaan.

Wat zijn de voorwaarden?

Jij kiest zelf de looptijd en het rentepercentage met een maximum van 7 jaar. Gemiddeld ligt de opbrengst voor investeerders tussen de 6 en 10%. Dit is meer dan spaarrente. Financiers spreiden hun investeringen meestal uit over een groot aantal projecten, zodat ze niet al hun geld kwijt raken mocht een geldvrager failliet gaan.

Is mijn project of onderneming geschikt?

Elk bedrijf is vrij om een aanvraag in te dienen. Deze zijn tot nu toe altijd onder de €1.000.000,- gebleven. Als ondernemer is het belangrijk om inzicht te hebben in de kansen en of je het bedrag binnen de bepaalde looptijd kunt aflossen. OAMKB wilt je hierbij helpen zodat jouw project een knallend succes wordt.

Stapelfinanciering

Stapelfinanciering is een combinatie van verschillende financieringen. Jij als ondernemer zorgt dan voor een deel van de financiering, bijvoorbeeld door je geld voor een deel zelf of door een vriend of kennis te investeren. Een ander deel van de financiering komt bij de bank vandaan en het laatste deel krijg je bijvoorbeeld binnen door middel van crowdfunding. Dit kost vaak veel meer tijd dan wanneer je je alleen op crowdfunding focust.

Wil je weten of jouw onderneming een succes kan worden met crowdfunding? Neem dan nu vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden. Wij staan altijd voor je klaar.

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?